Pizza Margarita, parasta ikinä. Grande Praton kiviuunista. |
Toivoin, että Italia olisi jäänyt kesäksi, jolloin tomaatit ovat oikeasti punaisia, eikä basilika nuupahda matkalla kaupasta kotiin. Mutta minkäs teet? Itsepä olen säännöt luonut. Kostoksi kutsuin meidät syömään suomalais-italialaiseen perheesen sunnuntaiksi.
Kotona italialaisia herkkuja löytyy vaki-menusta kolme: pasta, risotto ja tomaatti-mozzarella -salaatti. (Pitsan suomalaista versiota ei lasketa.) Pastareseptien parhautta tarjoaa Saku Tuomisen kirjoittama Aglio & Olio. Muuta ei tarvitse. (Sakun tuotantoon kannattaa muutenkin tutustua. Hän kirjoittaa tätä nykyä luovuuskirjoja erilaisissa kokoonpanoissa.)
PS. Huomenna teen ruokaa itse Hans Välimäelle. Chez Dominiquen omistaja ja Top chefin ylituomari tulee radiolle haastatteluun ja joutuu keskelle kokkisotaa. Tytöt eli minä ja NRJ:n iltapäiväjuontaja Tuija tarjoilemme Hansille blinin kaikilla höysteillä. Aamupojat ovat päättäneet valmistaa makkara-lihapulla-perunoita. Siis aamulla. Ysiltä. Michelin-kokille.
kuules aamu-annika, sitten ku teette japanilasta ruokaa (tai käytte ravintolassa?), kokeilkaa OKONOMIYAKIa! se on ns. "japanilainen pizza"
VastaaPoistaps. sushi on yliarvostettua ja tylsää (--:
Kiitti vinkistä! Japani eittämättä tulee jossain vaiheessa.
VastaaPoistaSyötävän hyvän näköistä pitsaa! Mikäs maa seuraavaksi? Ootko ajatellut yhtään Australiaa? Hyvää grilliruokaa ne tekee siellä ja suosii lammasta.
VastaaPoista-Lokki (kuuntelen aamuja)
ps: Blogisi on mahtava!
Heippa! Tämä sun ruoka tempaus vaikuttaa todelliselta haasteelta. Eräs kaveri vinkkasi tätä blogia, joten päätin täs samalla perustaa myös "ekan" oman blogini ja seurata tätä sun haastetta. Onnea tähän ruokailu koettelemukseen!
VastaaPoistaHyviä maku hetkiä!