|
Kukaan ei pyörtynyt. |
Maaliskuun ensimmäinen sunnuntai jääköön historiaan: keittiöhyppely pääsi Euroopan rajalle. Nelen ehdotuksesta illallinen nautittiin turkkilaisissa merkeissä. Turkkilaisessa keittiössä on sama fiilis kuin kreikkalaisessa mutta enemmän mausteita.
Ruokalista näytti tältä:
Yaprak Dolmasi (viininlehtikääryleet)
Çilbur (uppomunat)
Imam Bayildi (Imaami pyörtyi eli täytetyt munakoisot)
Iskender Kebab
Çoban Salatasi (paimenen kurkkusalaatti)
Hummus
Pita
***
Majestik (punaviini Anatolian alueelta)
***
Baklava
Minttutee
Ruokaa oli enemmän kuin 5-henkinen perhe pystyi suorittamaan, joten vähensin jämien määrää kutsumalla meille ruokavieraan. Tytöt innostuivat vieraasta, tämä kun oli nimeltään Keiju. Innostusta ei laimentanut edes, että selitin tämän Keijun olevan mallia Siivetön Aikuinen Nainen. Arvelin Keijun olevan oivallinen ruokakriitikko; hänellä kun on turkkilaisia juuria. Keijun mielestä kaikki oli hyvää, mutta Hertta ja Velma eivät yhtyneet mielipiteeseen. Uppomunat, pitaleipä ja minttutee maistuivat, loppu tippui jälleen vasta pienen pakotuksen kautta. Nele tykkäsi eniten baklavasta, mikä sinänsä ei ole kokeille kovin mairittelevaa, sillä se oli ostettu Stockalta...
Kaikki reseptit (paitsi Baklava) löytyvät täältä. Myöskään viininlehtikääryleitä en jaksanut näprätä itse, vaan ostin ne Malmin etnisestä kioskista.
Taro teki uppomunat. Niistä tuli lähes täydellisiä. Ensikertalaiselle mitä parahin suoritus, vaikka keltuaiset pääsivätkin kypsymään liikaa. Uppomunien salaisuuksia on kaksi: tarpeeksi iso kattila ja haarukalla tehty vesipyörre, joka saa raa'an munan pyörimään vedessä niin, että valkuainen levittyy keltuaisen ympärille.
Myös kebab oli neitseellinen. Itse pötkylän paistoin miedossa lämmössä ja folioon rullattuna jo edellisenä iltana. Sitten ennen h-hetkeä vuolin pötköstä (henkeni kaupalla) lastuja, jotka pikaisesti paistoin pannulla. Hitusen enemmän suolaa liha kyllä kaipasi.
Paimenen kurkkusalaatti muistuttaa gazpachoa ja taboulehia. Tästä tuli suosikkini! Aivan varmasti meidän perhe syö raikasta kurkkuherkkua vielä monta kertaa kuumina kesäpäivinä.
Spotifyssa soi muun muassa turkkilaisia euroviisuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti